تراکتور

تراکتور کوبوتا دیزل موتور باختر dmbc.ir

تراکتور یک وسیله نقلیه مهندسی است که به طور خاص برای ایجاد یک نیروی کششی بالا (یا گشتاور) در سرعت پایین ، برای اهداف حمل تریلر یا ماشین آلاتی مانند آنچه در کشاورزی ، معدن یا ساخت و ساز استفاده می شود ، طراحی شده است. معمولاً این اصطلاح برای توصیف وسیله نقلیه مزرعه ای به کار می رود که قدرت و کشش لازم را برای مکانیزه کردن کارهای کشاورزی ، به ویژه (و در اصل) خاکورزی فراهم می کند ، اما امروزه کارهای متنوعی وجود دارد. ادوات كشاورزی ممكن است در پشت تراكتور كشیده شود یا بر روی آن سوار شود و همچنین در صورت مکانیزه بودن دستگاه ، تراكتور نیز می تواند منبع نیرو را فراهم كند.

 

تراکتور - شرکت دیزل موتور باختر dmbc.ir

تاریخچه

درگذشته برای گرداندن تسمه و چرخ تسمه یا تأمین توان مورد نیاز کارهای کشاورزی از ماشین‌های بخار اولیه استفاده میشد. این ماشین‌ها خودرو نبودند و اغلب به کمک دام از نقطه ای به نقطهٔ دیگر در مزرعه کشیده میشدند.

اولین قدم در تحول ماشین‌های بخار، تبدیل آنها به تراکتورهای کششی بود که در دهه 1850 اتفاق افتاد. در سال 1912 سازندگان موفق شدند تراکتورهایی با موتور بنزینی به بازار عرضه نمایند. با اختراع موتور دیزل توسط دکتر ردلف دیزل این نوع موتور به عنوان مولد توان بر روی تراکتورها نصب گردید که خود فصل جدیدی در صنعت تراکتورسازی به شمار می رفت.

در سال‌های اخیر صنعت تراکتورسازی در جهان پیشرفت چشمگیری داشته است. اکنون تراکتورها مجهز به اتاقک راننده با کلیه وسایل و تجهیزات از جمله وسایل ایمنی می باشند. توان این گونه تراکتورها زیاد و دارای جعبه دنده های خودکار، چهار چرخ محرک و فرمان هیدرولیک هستند.

استفاده از تراکتور و ماشین‌های کشاورزی در ایران به دنبال اولین نمایشگاه ماشین‌های کشاورزی که در سال 1300 شمسی در تهران برگزار شد متداول گردید.

در سال 1308 شمسی اولین تراکتور نفتی ساده برای مدرسه عالی فلاحت در شهرستان کرج خریداری گردید تا دانشجویان بتوانند با روش کار آن آشنا شوند و آن را در مزارع برای عملیات کشاورزی به کار ببرند. آغاز فعالیت بنگاه توسعه ماشین‌های کشاورزی در سال 1331 شمسی بود. درحقیقت این اقدام، نقطهٔ شروع ماشینی کردن کشاورزی ایران به شمار می رود.

انواع تراکتور

تراکتور، توان لازم را برای به کارگیری ماشین‌های کشاورزی تأمین میکند. کاربرد انواع تراکتور در کشاورزی مکانیزه امروزی امری ضروری به شمار میرود.

شناخت انواع تراکتور به ما در گزینش درست آن و برای کار، کمک میکند. در زیر فهرست برخی از انواع تراکتورها آمده است:

1) انواع تراکتور بر اساس موارد استفاده:

• تراکتورهای عمومی (یونیورسال)
• تراکتورهای باغی
• تراکتورهای صنعتی
• تراکتورهای شالیزار و باغچه ای

2)  انواع تراکتور بر اساس نوع چرخ:

• تراکتورهای چرخ لاستیکی
• تراکتورهای چرخ زنجیری

3) انواع تراکتورها از نظر تعداد محور محرک:

• تراکتورهای دوچرخ (تیلر)
• تراکتورهای سه چرخ
• تراکتورهای چهارچرخ (دو چرخ محرک 1 چهار چرخ محرک 2)

4) انواع تراکتور از نظر توان مالبندی (تراکتورها براساس توان مالبندی به چهار گروه زیر تقسیم می شوند توان خالص روی مالبند تراکتور را توان مالبندی می گویند.):

تراکتورهای گروه اول، با توان مالبندی 45Hp( 3 35kW )20 15
تراکتورهای گروه دوم، با توان مالبندی  100Hp 75kW )40 30)
تراکتورهای گروه سوم، با توان مالبندی 225Hp( 4 168kW )80 60
تراکتورهای گروه چهارم، با توان مالبندی  400Hp 300kW )180 1)

 

تراکتورهای عمومی :

تراکتوری است که برای انجام بیشتر کارهای مزرعه از جمله، عملیات آماده سازی زمین، کاشت، داشت، برداشت و غیره در مزارع طراحی شده است.

مهم ترین ویژگی‌های این نوع تراکتور عبارت اند از:
قابلیت تنظیم فاصلهٔ چرخ ها
قابلیت گردش سریع در شعاع کم
سهولت و سرعت در متصل کردن و به کارگیری ادوات

تراکتورهای باغی:

این تراکتورها، تراکتورهای کوچک و متوسط و بیشتر کمرشکن با فرمان هیدرولیکی هستند. این ویژگی آنها را قادر به حرکت و کار با ادوات در اطراف و زیر درختان میسازد. تراکتورهای باغی بیشتر شاسی کوتاه و دارای چهار چرخ محرک و موتور دیزل با توانی نزدیک به 15 تا 40 اسب بخار و 2 یا 3 سیلندر هستند.

تراکتورهای صنعتی:

تراکتورهایی در اندازه و ویژگی های گوناگون برای کارهای صنعتی و جابه جایی وسایل سنگین در کارخانجات، فرودگاه‌ها و راه‌سازی هستند. این تراکتورها را میتوان به دستگاه‌های بالابر، حفاری، بارکن مکانیکی و … که روی آنها سوار میشوند مجهز نمود.

تراکتورهای دوچرخ (تیلر) :

این تراکتورها، دوچرخ محرک دارند، با دست کنترل می شوند و بیشتر در زمین های کوچک و شالیزارها به کار می روند.

تراکتورهای چرخ لاستیکی:

تراکتورهای چرخ لاستیکی رایج در ایران دارای دو محور و چهارچرخ هستند. محور جلوی این تراکتورها دو چرخ دارد که برای فرمان دادن به کار می رود.
دو چرخ عقب محرک اند و تراکتور را به حرکت درمی آورند.برخی از انواع این تراکتورها دارای دو جفت چرخ در عقب هستند (تراکتور شش چرخ).

در نوع دیگر این تراکتورها که توان مالبندی بیشتری دارند علاوه بر دو چرخ محرک عقب، چرخ های جلو نیز محرک است. برخی از انواع این تراکتورها دارای دو جفت چرخ در جلو و دو جفت چرخ، در عقب میباشند (تراکتور هشت چرخ).

در برخی از تراکتورهای چهار چرخ، بلندی شاسی از سطح زمین زیاد است این نوع تراکتور، تراکتور شاسی بلند نامیده می شود. تراکتور شاسی بلند ویژه داشت گیاهان با ساقه بلند مانند نیشکر است.

تراکتورهای چرخ زنجیری :

در انجام برخی امور به ویژه در زمین های سبک و شنی به علت نیاز به نیروی کششی و درگیری زیاد چرخ با زمین، از تراکتورهای چرخ زنجیری استفاده می شود. استفاده از این تراکتورها در کشاورزی محدود است.

ساختمان تراکتور

ساختمان تراکتورهای امروزی از هر نوع که باشند دارای چند بخش زیر است:
1)موتور

2)دستگاه انتقال توان

3)سیستم تعلیق، هدایت و کنترل

4)سیستم هیدرولیک

5)تجهیزات گوناگون مانند اتاق، شاسی، سیستم گرمایشی و …

موتور: توان لازم را برای انجام کارهای گوناگون تراکتور ایجاد میکند.

دستگاه انتقال توان: وظیفه این دستگاه، انتقال توان مکانیکی موتور به چرخ های محرک برای به حرکت درآوردن تراکتور است. در این انتقال، تغییراتی در دور و گشتاور موتور انجام می شود.

این دستگاه، بخشی از توان موتور را برای به کار انداختن قطعات گردندهٔ ادواتی که از تراکتور نیرو میگیرند، به محور گردند های که در عقب تراکتور نصب شده است (محور P .T .O )، می رساند.

سیستم تعلیق، هدایت و کنترل: تراکتور را روی زمین نگه می دارد و امکان حرکت و هدایت تراکتور را میسر میسازد.

سیستم هیدرولیک: سیستمی است که بخشی از توان موتور را گرفته و به صورت توان هیدرولیکی ارائه می کند. این سیستم برای راه اندازی و کنترل جک ها و قسمت های هیدرولیکی تراکتور و ادوات به کار می رود.

 

 

انواع تراکتور، تاریخچه تراکتور

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.